Cei ce isi desfasoara activitatea in domeniul constructiillor civile sau industriale stiu cat de greu este sa gasesti si sa alegi piesele potrivite pentru un utilaj. O problema des intalnita este schimbarea dintilor unui buldoexcavator. Spun ca este des intalnita fiindca in cazul folosirii zilnice, dintii se uzeaza si necesita inlocuire pentru ca activitatea desfasurata sa nu aiba de suferit ci sa va puteti face treaba in continuare in conditii optime.

De obicei pentru alegerea dintilor potriviti pentru un buldoexcavator trebuie sa cunoasteti tipul de utilaj, producatorul si sa le comunicati celui de la care vreti sa achizitionati respectivele piese. Este atat de simplu in cazul acestor utilaje deoarece la aceste utilaje de cele mai multe ori nu le sunt schimbate cupele, ci sunt pastrate cele originale si nu veti da gres in alegerea dintilor dupa aceasta metoda.

In cazul unui excavator  lucrurile nu mai sunt la fel de simple, cand vine vorba de alegerea dintilor, pentru a-I inlocui pe cei deteriorati sau uzati. Problema deriva de la faptul ca in cazul acestui tip de utilaj, cupele sunt considerate un accesoriu si daca la un moment dat a fost schimbata cupa atunci nu mai exista o trasabilitate intre producatorul utilajului si cupa de excavare montata. Asadar pentru un excavator se pot folosi cupe diverse, iar schimbarea dintilor pentru aceste cupe nu mai tine de marca utilajului. Pentru schimbarea dintilor in aceasta situatie este bine sa se tina seama de codul imprimat prin turnare, care apare pe fiecare dinte in parte. Se intampla de multe ori ca aceste coduri sa nu se mai poata citi tocmai din cauza uzurii. Noi avem rezolvarea si in acest caz. Avem nevoie doar de o poza a dintelui si personalul nostru specializat in domeniu il poate identifica si afla astfel tipul si ii poate stabili marimea, daca ne furnizati si date referitoare la cotele de gabarit folosite.

De asemenea in alegerea dintilor se tine cont de materialul in care urmeaza sa fie folosita cupa. In functie de aceste detalii, dintii pot avea o forma mai simpla sau mai penetranta, dupa cum va fi si materialul, mai dur sau mai putin dur.

Va garantam ca dintii alesi impreuna cu noi dispun de raportul calitate – pret optim. Cu siguranta nu va doriti dinti ieftini, care sa aiba o durata de functionare mica si sa trebuiasca inlocuiti repede, fapt ce implica automat alte costuri. Mai rentabil este sa luati niste dinti mai duri, care sa fie rezistenti in timp, cu ajutorul carora sa va desfasurati in conditii optime activitatea. Afacerea dvs are nevoie de utilaje care sa functioneze bine, la capacitate maxima, sa fie cat mai rezistente. Nimeni nu isi doreste utilaje care sa stea mai mult timp in service decat in mijlocul activitatii.