O problema pe care o intampina orice proprietar de utilaje, fie ca este vorba de utilaje folosite in constructii, excavatoare, sau altele, este legata de tipul de ulei pe care sa il foloseasca. S-a ajuns aici fiindca piata utilajelor s-a modificat de la an la an si fiecare producator a ales sa se deosebeasca de ceilalti prin caracteristicile motorului. Astfel, nu exista nici o regula legata de tipul uleiului ce trebuie ales pentru fiecare motor in parte, pentru transmisie sau pentru sistemul hidraulic.

 

Cel mai important de retinut este faptul ca uleiul nu trebuie ales aleatoriu sau dupa caracteristicile sesizabile cu ochiul. Chiar daca uleiul ales pentru motor seamana cu cel vechi, nu este un criteriu pentru a-l alege.

Pentru a nu da gres la schimbul de ulei trebuie analizat utilajul, producatorul, tipul motorului, anul de fabricatie, modelul. Alegerea gresita a uleiului poate dauna motorului, care poate suferi modificari majore, dupa indelungi utilizari ale uleiului nepotrivit.

Sunt cunoscute anumite standarde in domeniu, insa acestea nu sunt valabile pentru orice motor, orice tip si orice marca. Multa lume, ne referim aici la cei care au utilaje, cunoaste faptul ca pentru sistemul hidraulic se foloseste uleiul HLP46, insa acest ulei nu se potriveste la toate utilajele. La unele marci se poate folosi ulei de motor, cum ar fi uleiul 15W40, sau se mai foloseste ulei de transmisie in sistemul hidraulic,  ca de exemplu  ATF II D.

Alegerea uleiului potrivit trebuie facuta impreuna cu un specialist. Vorbim aici de utilaje mari, foarte costisitoare, la care nu va permiteti sa testati un ulei nepotrivit si sa riscati sa ajungeti la prejudicii. Piesele, in cazul utilajelor, sunt scumpe, la fel si service-ul costa mult, ca sa nu mai vorbim ca in cazul unor defectiuni majore reparatiile si piesele pot costa cat un motor nou, fapt care v-ar pune buzunarele la grea incercare, sau ati putea risca sa nu va mai puteti desfasura activitatea, daca nu aveti in acel moment banii disponibili pentru a achizitiona un nou utilaj.

Cand este vorba de motoare mari, costisitoare, nu trebuie sa va bazati pe noroc. Solutia optima consta in apelarea la informatiile unui specialist.  Echipa noastra dispune de toata pregatirea necesara si de experienta in domeniul utilajelor acumulata in ani, pentru a va putea ajuta cu cele mai bune sfaturi si a va indruma in alegerea uleiului potrivit pentru motorul dvs. Clientii nostri au plecat mereu multumiti de la noi si in plus, ne-au adus alti clienti, dovada sta numarul mare de comenzi pe care il avem zilnic. Bazati-va pe increderea pe care ne-au acordat-o persoanele aflate in aceeasi situatie cu a dvs si lasati-ne pe noi sa decidem cu privire la utilajul dvs si la ce trebuie facut pentru a-i lungi durata de functionare.

Ne gasiti telefonic la unul dintre numerele de telefon de la sectiunea contact sau la sediul nostru. Va intampinam mereu deschisi si dornici de munca. Alegeti uleiul cel ma bun pentru utilajul dvs si desfasurati-va activitatea in conditii optime!